MEDISCHE TASSEN EN ACCESSOIRES
KLANTENSERVICE 0321 - 381346
5 JAAR GARANTIE
VRAGEN? MAIL INFO@PAXWINKEL.NL

@depolitieheli 400.000 volgers

  • Geplaatst op
@depolitieheli 400.000 volgers

Het twitteraccount @depolitieheli heeft sinds dinsdag 15 augustus meer dan 400.000 volgers.

Het account werd 5 jaar geleden gestart naar aanleiding van een groeiend aantal vragen en klachten van mensen die geregeld de helikopter boven hun wijk hoorden en zagen. De politie hoopt het aantal klachten te verminderen door duidelijkheid te verschaffen over het hoe en waarom van de inzet.

“En dat is gelukt!, zegt Mireille Lokhorst, chef van de afdeling Luchtvaart van de dienst Infra. “Het aantal klachten zakte direct en blijft vrij constant. Ik begrijp dat mensen soms last hebben van het geluid van onze helikopter maar ik wil nog eens benadrukken dat de inzet toch vooral bedoeld is om de veiligheid te vergroten. De veiligheid van de inwoners maar ook van de collega’s op de grond.”

In 2016 zijn de politiehelikopters 3036 keer ingezet waarvan ruim 2700 keer voor zogenaamde High Impact Crimes zoals inbraken, overvallen, straatroof en geweld. De politie op de grond kon 167 aanhoudingen verrichten op aanwijzing van de bemanning van de politieheli en 45 keer droeg hun inzet bij aan het redding van personen, bijvoorbeeld bij vermisten.

Bron: politie.nl

Bekijk hier ons assortiment PAX voor Politie

  

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

5 jaar garantie op PAX Tassen

voorzien van serienummer

Bel voor persoonlijk advies

0321 - 381346

Uitgebreid assortiment

250+ producten

Eenvoudig afrekenen

iDeal, PayPal, overboeking