MEDISCHE TASSEN EN ACCESSOIRES
KLANTENSERVICE 0321 - 381346
5 JAAR GARANTIE
VRAGEN? MAIL INFO@PAXWINKEL.NL

Brandweerploegen gaan strijd aan

  • Geplaatst op
Brandweerploegen gaan strijd aan

Tijdens de landelijke finales van de brandweervaardigheidstoetsen in september, strijden 35 ploegen met elkaar.

In totaal namen 584 brandweerkorpsen deel aan de vaardigheidstoetsen, die via verschillende voorrondes door het hele land gehouden zijn. De beste korpsen van Nederland komen in actie tijdens de finales en moeten complexe incidenten bestrijden.

Al sinds 1946 organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) de vaardigheidstoetsen waar kennis, kunde en de kwaliteit van de deelnemende ploegen worden beoordeeld. Hierbij zijn factoren als stress en tijdsdruk een uniek element. De deelnemers en teams worden objectief beoordeeld door vakbekwame collega’s op meerdere elementen. De ploeg die de meeste punten behaald wordt landskampioen in zijn klasse. Ook dit jaar zijn er uitdagende scenario's voor de deelnemers uitgezet, welke zijn onderverdeeld in vier klassen: 

Klasse Oppervlakteredding
Tien korpsen gingen dit jaar de strijd met elkaar aan in de Klasse Oppervlakteredding. Daarvan nemen zeven ploegen op 2 september in Opheusden uiteindelijk deel aan de landelijke finale oppervlakteredding.

Klasse 112
Negen ploegen nemen op 9 september deel aan de landelijke finale klasse 112 in Assendelft. In totaal namen 272 korpsen deel aan de drie voorrondes.

Klasse TS-HD
Op 16 september vindt de landelijke finale klasse TS-HD plaats. In Voorthuizen strijden negen ploegen om deze titel. 230 ploegen streden in provinciale rondes en daarna in de gewestelijke rondes voor een plaats in de landelijke finale.

Hoofdklasse
72 ploegen gingen met elkaar de strijd aan voor een plek in de landelijke finale hoofdklasse. Uiteindelijk nemen zeven ploegen deel aan de finale op 23 september in Zaandijk.

Kijk voor meer informatie op de site van het ABWC.
Bron: Brandweer Nederland

Bekijk hier ons assortiment voor brandweer: FirePAX

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

5 jaar garantie op PAX Tassen

voorzien van serienummer

Bel voor persoonlijk advies

0321 - 381346

Uitgebreid assortiment

250+ producten

Eenvoudig afrekenen

iDeal, PayPal, overboeking