PAX mee naar ERC Congress in Freiburg, Duitsland

PAX mee naar ERC Congress in Freiburg, Duitsland

Paxwinkel.nl, de dochteronderneming van Rescue 3000 B.V., ondersteunt het beste ALS/ATLS team SEH UMCG tijdens hun deelname in de Internationale competitie op het ERC congres in Freiburg, Duitsland. Met een Rapid Responder L en een stevige riem met holster gaan zij strijd aan met andere ALS/ATLS teams over heel de wereld.

Op donderdag 1 juni jl. werd de Venticare Reanimatie Competitie (VRC) gehouden. Het is voor reanimatieteams uit Nederland en Vlaanderen de gelegenheid om hun vaardigheden te demonstreren. De eerste voorronde was met name gericht op de toepassing van e richtlijnen 2015 van de European Resuscitation Council (ERC). De drie beste teams streden later in de finale de eeuwige roem, de wisselbeker en prijzengeld van € 1000,-. Hiervoor moesten ze zich staande houden tijdens diverse casussen waarin situaties werden gesimuleerd. De verrichtingen van de teams waren live te volgen en werden door een deskundige jury nabesproken.

Reanimatiesituaties kenmerken zich door een hoge mate van onvoorspelbaarheid en een groot aantal variabelen. In deze situatie moeten de verleners van Advanced Life Support (ALS) door structurering en samenwerking en met behulp van protocollen kwalitatief hoogwaardige zorg leveren. ALS trainingen zijn erop gericht om de organisatie en uitvoering van bijhorende vaardigheden binnen een gecontroleerde leersituatie te onderhouden en waar nodig te verbeteren. De richtlijnen van de European Resuscitation Council (ERC) 2015 gelden daarbij als uitgangspunt. Voor de beoordeling wordt de DiaCamschaal 2016 gebruikt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »